Розвиток та особливості управління готельного господарства в умовах воєнного стану
Анотація
Під час війни готелі часто зазнають значних втрат і труднощів у веденні бізнесу. Війна призводить до зменшення туристичного потоку, обмежує мобільність людей та погіршує економічну ситуацію в країні, що призводить до падіння популярності та прибутковості готелів. У таких ситуаціях, власники готелів часто змушені приймати заходи для пристосування до непевної ситуації. Деякі можливі стратегії включають зниження цін, переорганізацію або скорочення персоналу, залучення нових клієнтів через спеціальні пропозиції та акції. Фінансування готельного господарства в Україні під час війни стає складною задачею, оскільки конфліктні ситуації зазвичай призводять до зменшення туристичного потоку та економічної нестабільності. Також можливими варіантами розвитку під час військового стану можуть бути спрямованість на місцевий ринок та співпрацю з військовими, гуманітарними організаціями або наданням послуг робітникам, які працюють на передовій лінії. Важливо зауважити, що розвиток готелів під час війни це потужний виклик і потребує творчого та стратегічного підходу для виживання та збереження бізнесу.
Посилання
2. Zemlina Yu., Lifirenko, O. (2019) Trends in the development of the hotel business of Ukraine [Restaurant and hotel consulting]. Innovations, no. 2(1), pp. 121–131. (in Ukrainian)
3. Shikina O. (2022) Vplyv pandemii COVID-19 na mizhnarodni hotelni merezhi [Impact of the COVID-19 pandemic on international hotel chains]. Economy and society, no. 42. (accessed November 22, 2023).
4. Vstoiaty pid chas viiny: yak pratsiuiut hoteli Ukrainy [Stand up during the war: how Ukrainian hotels work]. Available at: https://commercialproperty.ua/analytics/vstoyati-pid-chas-viyni-yak-pratsyuyut-goteli-ukraini/ (accessed November 24, 2023).
5. Kudinova I. (2023) Prospects for the development of the hotel industry in crisis conditions [Transformation of the hotel and restaurant business of the region in the conditions of European integration: materials of the International] Scientific and Practical Conference. Chernivtsi: Technoprint, pp. 133–136
6. Bezruchko L., Bilous S., Fil M. (2023) Hotelne hospodarstvo Ukrainy v umovakh viiny: suchasnyi stan ta perspektyvy rozvytku [Hotel industry of Ukraine in the conditions of war: current state and development prospects]. Economy and society, no. 47.
7. Bakalo N. V., Makhovka V. M. (2023) Features of the development of international mice tourism. International periodic scientific journal Modern engineering and innovative technologies, no. 27, part 2, pp. 92–96. Available at: http://www.moderntechno.de/index.php/meit/article/view/meit27-02-045 (accessed November 26, 2023).
8. Bakalo N., Hliebova A., Makhovka V. (2021) Comparative analysis of brand positioning in hotel and restaurant business in Poltava region. Есоnомiсs and rеgiоn, vol. 3 (82), pp.49–54.
9. Hotel management: A full guide for your property. Available at: https://www.siteminder.com/r/hotel-management-definitions-operationsideas-software/ (accessed November 21, 2023).
10. Principles of Management in Hospitality Industry Available at: https://protarashotelinstitute.com/2020/10/06/principles-of-managementin-hospitality-industry (accessed November 21, 2023).
11. Difference Between Hospitality Management and Hotel Management. Available at: https://www.canadianctb.ca/blog-and-news/difference-between-hospitality-management-and-hotel-management (accessed November 23, 2023).
12. The 10 trends that are shaping the hospitality industry in 2023. Available at: https://hospitalityinsights.ehl.edu/hospitality-industry-trends (accessed November 25, 2023).
13. 11 Latest Hotel Industry Trends to Focus on for your Hotel’s Growth. Available at: https://www.ezeeabsolute.com/blog/hotel-industry-trends/ (accessed November 27, 2023).
14. Impact of the COVID-19 pandemic on management-level hotel employees’ work behaviors: Moderating effects of working-from-home. Available at https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34493887/ (accessed November 21, 2023).
15. Work Stress and Well-being in the Hotel Industry. Available at: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3686125 (accessed November 21, 2023).
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License.