РОЗРОБКА СИСТЕМИ АВТОМАТИЗОВАНОГО ПАРСИНГУ РАЗОВИХ ЗАМОВЛЕНЬ НА ВАНТАЖНІ ПЕРЕВЕЗЕННЯ У МІЖМІСЬКОМУ СПОЛУЧЕННІ

  • A. Kochina
  • K. Asimov
Ключові слова: парсинг, попит, разові замовлення, системи автоматизованого пошуку даних

Анотація

Ефективне переміщення товарів на великі відстані є основою сучасної торгівлі. Автоматичні механізми збору даних стимулюють розвиток системи, яка збирає і оновлює дані в режимі реального часу, використовуючи такі технології, як аналіз даних, сканування даних і сенсорні мережі для створення динамічної платформи швидкого реагування. Цей підхід, заснований на даних, має величезний потенціал як для вантажовідправників, так і для перевізників. Мета. Визначення теоретичних основ автоматизованого збору даних для розробки парсингової системи для автоматизованого пошуку та обробки разових замовлень на міжміські вантажні перевезення. Методологія. Статистичне та імітаційне моделювання. Постановка задачі - виявлення та оцінка потенційних замовлень на онлайнплатформі DELLA, інтеграція в бізнес-процеси компанії, пов'язані з обробкою та аналізом інформації. Результати. У статті проаналізовано теоретичні основи розробки програмного забезпечення для автоматизованого збору вхідних даних. Розроблено автоматизовану систему парсингу для пошуку та обробки разових замовлень на міжміські вантажні перевезення. Розробка автоматизованої системи парсингу дозволила отримати матрицю разових замовлень на регіональному рівні України. Висновки: Для моделювання потоку разових замовлень запропоновано використовувати методи машинного навчання для створення парсеру даних, який структурує інформацію веб-сторінки та надає її у вигляді, готовому для аналізу. Пошук інформації здійснюється на найпопулярнішому логістичному сайті серед бірж вантажних перевезень в Україні DELLA, який має найбільшу цільову аудиторію в секторі автомобільних перевезень. Оригінальність. На основі аналізу програмного забезпечення для автоматизованого збору даних створено парсингову систему для автоматизованого пошуку та обробки разових замовлень на міжміські вантажні перевезення у міжміському сполученні. Практична цінність. В результаті обробки масиву даних сформовано матрицю разових замовлень, яка визначає попит на ринку міжміських автомобільних перевезень України

Завантаження

Дані про завантаження поки що недоступні.

Посилання

1. Мокін В. Б., Романюк О. Н., Войтко В. В., Сторчак В. Г. та Гавенко О. В. Моделювання параметрів транспортної мережі в середовищі автоматизованої системи пошуку оптимальних рішень. Інформаційні технології та комп’ютерна інженерія. URL: https://www.researchgate.net.
2. Кочина А.А. Визначення закономірностей потоку разових замовлень у міжміському сполучення при управлінні ланцюгами постачань. Сучасні технології в машинобудуванні та транспорті. 2023. Вип. 10. С. 151-159.
3. Систематичне накопичення дослідних матеріалів. Підручники для вузів онлайн: веб-сайт. URL: https://pidru4niki.com/1089030461409/pedagogika/ sistematichne_nakopichennya_doslidnih_materialiv.
4. Олексій Волошин Переваги і недоліки Python. Блог компанії Hillel: веб-сайт. URL: https://blog.ithillel.ua/ru/articles/preimushchestva-i-nedostatki-yazyka-python.
5. Mrinalwalia. Saving a Pandas Dataframe as a CSV. Geeksforgeeks: веб-сайт. URL: https://www.geeksforgeeks.org/saving-apandas-dataframe-as-a-csv/.
6. Kenneth Reitz. Requests: HTTP for Humans. URL: https://requests.readthedocs.io/en/latest/.
7. Beautiful Soup Documentation. URL: https://www.crummy.com/software/BeautifulSoup/bs4/doc/.
8. Мосьпан Н. В. Формування стратегiй автотранспортних пiдприємств по обслуговуванню разових замовлень на перевезення вантажiв у мiжмiському сполученнi : автореф. дис. ... канд. техн. наук : 05.22.01. Харкiв, 2018. 212 с.
Опубліковано
2024-09-06
Як цитувати
Kochina A. Розробка системи автоматизованого парсингу разових замовлень на вантажні перевезення у міжміському сполученні / A. Kochina, K. Asimov // Системи управління, навігації та зв’язку. Збірник наукових праць. – Полтава: ПНТУ, 2024. – Т. 3 (77). – С. 130-135. – doi:https://doi.org/10.26906/SUNZ.2024.3.130.
Розділ
Інформаційні технології