ОЦІНЮВАННЯ ТЕХНІЧНОГО СТАНУ ДЕРЕВ’ЯНИХ ВИВІДНИХ ЕЛЕМЕНТІВ ПІДЗЕМНИХ НАДБУДОВ ПРИ МОНІТОРИНГУ ПРАЦЮЮЧОЇ ГІЛКИ МЕТРО У МІНСЬКУ - Pastushkov, V. G.; Kastsiukovich, V. V. (Збірник наукових праць. Галузеве машинобудування, будівництво, 2017)
Наведено методи розрахунку елементів із деревини, в тому числі вплив дії навантаження та вологості на міцність деревини відповідно до нормативних документів. Проаналізовано вологість та температурні умови підземних споруд, дефекти та пошкодження, поверхневі деталі підземної надбудови з деревини з метою їх нормальної роботи. Запропоновано альтернативний спосіб підвищення витривалості елементів деревини підземної надбудови згідно зі згаданими причинами зменшення їх довговічності.
Keywords: транспортне спорудження; довговічність; надійність; дефекти; пошкодження; шпали; тунелі; моніторинг; деформації