ПІДВИЩЕННЯ НАДІЙНОСТІ Й ЕФЕКТИВНОСТІ РОБОТИ ДВОПОРШНЕВИХ РОЗЧИНОБЕТОНОНАСОСІВ З ТАРІЛЧАСТИМИ КЛАПАНАМИ ЗА РАХУНОК ВИКЛЮЧЕННЯ ПРОТИТЕЧІЙ БЕТОННОЇ СУМІШІ - Емельянова, И. А.; Задорожный, А. А.; Меленцов, Н. А. (Збірник наукових праць. Галузеве машинобудування, будівництво, 2017)
Визначено  стабільні  умови  роботи  двопоршневих  розчинобетононасосів  зтарілчастими клапанами, виходячи з умов руху бетонної суміші, з урахуванням опорів, що виникають в ній. Обґрунтовано допустиму величину кута розкриття клапана α, щоне допускає появи протитечій суміші.Ключові слова: бетонна суміш, трубопровід, течія суміші, в’язкість.