ОСОБЛИВОСТІ ВЛАШТУВАННЯ БУРОІН’ЄКЦІЙНИХ ПАЛЬ ВЕЛИКОГО ДІАМЕТРА В БАГАТОШАРОВИХ ГЛИНИСТИХ ҐРУНТАХ - Сєдін, В. Л.; Мельник, А. М.; Бікус, К. М.; Шикотюк, К. А. (Збірник наукових праць. Галузеве машинобудування, будівництво, 2017)
Висвітлено особливості влаштування буроін’єкційних паль великого діаметра в багатошарових глинистих ґрунтах, пов’язані з неконтрольованим надлишковим вийманням слабкого ґрунту, що призводить не тільки до перевитрат бетонної суміші, а й до значних осідань поверхні дна котловану. Результати статичних випробувань підтверджують збільшення значень фактичної несучої здатності паль порівняно з розрахунковою. Ключові слова: буроін’єкційна паля, статичні випробування ґрунтів, багатошарові глинисті ґрунти.