ГЕОМЕТРИЧНА ФОРМА ДЕБАЛАНСУ МЕХАНІЧНОГО ВІДЦЕНТРОВОГО ЗБУДЖУВАЧА КОЛИВАНЬ - Жигилій, С. М.; Пісковий, С. С. (Збірник наукових праць. Галузеве машинобудування, будівництво, 2017)
Наведено результати дослідження впливу геометричної форми дебалансу механічного відцентрового збуджувача коливань на загальну динамічну дію віброзбуджувача; з умови фіксованого значення радіуса дебалансу визначено його найоптимальнішу геометричну форму; розглянуто можливі варіанти. Ключові слова: відцентрова сила інерції дебалансу віброзбуджувача, геометрична форма дебалансу; керований механічний відцентровий дебалансний збуджувач коливань, оптимізаційна математична модель, цільова функція. УДК621. 01. 001