МЕТОД ІНТЕРПРЕТАЦІЇ ТЕМПЕРАТУРНИХ ПОЛІВ У ПЕРЕРІЗІ ЗАЛІЗОБЕТОННИХ БАЛОК - Поздєєв, С. В.; Отрош, Ю. А.; Омельченко, А. М.; Кропива, М. О. (Academic journal. Industrial Machine, Building Civil Engineering, 2017)
Розроблено методику апроксимації температурного поля в поперечному перерізі залізобетонного ригеля або балки. Запропоновано алгоритм визначення температури у вузлових точках перерізу шляхом інтерполяції температур за температурними показниками у контрольних точках перерізу, що заснований на наближенні ліній ізотерм еліптичними та параболічними апроксимаційними залежностями. Ключові слова: вогневі випробування, вогнестійкість, інтерполяція, залізобетонна балка, еліптичні залежності, параболічні залежності, апроксимаційні залежності.