ТОПОЛОГІЧНІ АСПЕКТИ НАДІЙНОСТІ ТРУБОПРОВІДНИХ МЕРЕЖ - Новохатній, В. Г, (Academic journal Industrial Machine Building Civil Engineering, 2017)
Наведено результати оцінювання надійності структури трубопровідних мереж методами теорії графів і теорії ймовірностей та отримано поліноми надійності; запропоновано метод оцінювання надійності кільцевих топологічних структур, який дозволяє вибрати таку структуру трубопровідної мережі, яка має більшу надійність, але для оцінювання надійності необхідно вводити поняття «відмова» мережі. Ключові слова: трубопровідна мережа, топологічна структура, надійність.