МЕТОДИКА ЙМОВІРНІСНОГО РОЗРАХУНКУ ТРУБОБЕТОННИХ КОНСТРУКЦІЙ З ПОШКОДЖЕННЯМИ ТРУБИ-ОБОЛОНКИ - Семко, О. В.; Воскобійник, О. П.; Пархоменко, І. О. (Academic journal Industrial Machine Building Civil Engineering, 2017)
Сформульовано основні критерії оцінювання технічного стану та передумови розрахунку безвідмовності трубобетонних конструкцій (стійок), що знаходяться в експлуатації. Запропоновано методику ймовірнісного розрахунку трубобетонних стійок, що базується на застосуванні методу імітаційного моделювання (Монте- Карло) уніфікованого апроксимуючого полінома їх несучої здатності, отриманого за планом чисельного експерименту, і дозволяє врахувати вплив різних типів наявних механічних дефектів та пошкоджень труби-оболонки на фактичні показники безвідмовності такого типу конструктивних елементів. Ключеві слова: трубобетонні конструкції, експлуатація, технічний стан, дефекти, пошкодження, труба-оболонка, безвідмовність, метод імітаційного моделювання (Монте-Карло), чисельний експеримент, уніфікований апроксимуючий поліном