ОБГРУНТУВАННЯ КОРОТКОСТРОКОВОГО ПРОГНОЗУ РІВНЯ ПРОФЕСІЙНОГО РИЗИКУ - Дейнеко, Н. В.; Мішеніна, О. С. (Academic journal Industrial Machine Building Civil Engineering, 2017)
Управління охороною праці на державному, а також на виробничому рівнях не може бути здійснено без урахування прогнозних оцінок. Показано, що використовуючи дані щодо нещасних випадків в Україні та Харківській області за 2009–2013 роки, були отримані лінійні моделі, які можна застосовувати для короткострокового прогнозу загального професійного ризику та професійного ризику зі смертельними наслідками. Аналогічним чином були визначені моделі для провідних виробничих об’єднань Харківщини, які зумовлюють рівень професійного ризику в області. Визначено, що застосування прогнозних моделей дозволяє здійснювати порівняльний аналіз вжитих профілактичних заходів за короткостроковий та більш довгий періоди, які можна використовувати для короткострокового прогнозу загального професійного ризику Ключові слова: виробничий травматизм, короткостроковий прогноз, професійний ризик, експоненціальна залежність, прогнозна оцінка.