ПРОЦЕСИ ТЕПЛООБМІНУ В ПЛОСКОМУ КОЛЕКТОРІ СОНЯЧНОЇ ЕНЕРГІЇ - Кугаєвська, Т. С.; Шульгін, В. В.; Юрченко, М. О. (Academic journal Industrial Machine Building Civil Engineering, 2017)
Відображено процеси теплообміну в плоскому колекторі сонячної енергії, який є складовою частиною установки, призначеної для теплової обробки гідроізольованих бетонних виробів нагрітим повітрям. Наведено теплові баланси світлопрозорого покриття, теплосприймаючої металевої пластини та шару теплоізоляції, а також загальний тепловий баланс колектора сонячної енергії. Показано результати обчислення інтенсивності нагрівання повітря в колекторі сонячної енергії впродовж початкового проміжку часу при різній витраті повітря. Наголошено, що остаточне рішення стосовно оптимальної кількості повітря, котре циркулює в установці, необхідно приймати на основі сумісного аналізу теплових балансів колектора сонячної енергії та камери для теплової обробки гідроізольованих бетонних виробів. Ключові слова: колектор сонячної енергії, нагріте повітря, тепловий баланс.