ТЕПЛОВІ БАЛАНСИ КАМЕРИ ДЛЯ ТЕПЛОВОЇ ОБРОБКИ БЕТОННИХ ВИРОБІВ НАГРІТИМ ПОВІТРЯМ - Кугаєвська, Т. С.; Шульгін, В. В.; Юрченко, М. О. (Academic journal Industrial Machine Building Civil Engineering, 2017)
Розглянуто конструктивні особливості камери (що проектується), призначеної для теплової обробки бетонних тротуарних плиток нагрітим у колекторі сонячної енергії повітрям. Проаналізовано особливості процесів теплообміну, що відбуваються в цій камері. Розроблено відповідні теплові баланси, необхідні для пошуку оптимальних конструктивних рішень та прогнозування зміни температури тверднучих бетонних виробів залежно від кліматичних умов. Ключові слова: бетонні вироби, теплова обробка, нагріте повітря, сонячна енергія.