МЕТОДИКА ВИЗНАЧЕННЯ ВИСОТ ГОРИЗОНТАЛЕЙ НА ТОПОГРАФІЧНИХ КАРТАХ ЗАКАРПАТСЬКОЇ ОБЛАСТІ, ЩО ВІДПОВІДАЮТЬ МАКСИМАЛЬНИМ ЗИМОВИМ І ЛІТНІМ ВІТРОВИМ ТИСКАМ - Гук, Я. С. (Academic journal Industrial Machine Building Civil Engineering, 2017)
Запропонованою методикою обчислені зимові і літні максимальні вітрові швидкості і тиски, що відповідають висотам горизонталей на топографічних картах Закарпатської області. Ключові слова: зимові і літні максимальні швидкості вітру, зимові і літні максимальні вітрові тиски, метеостанції, перехідні станції, напрямки, висотні коефіцієнти, висоти горизонталей на топографічних картах, районування території за максимальним вітровим тиском.