(untitled) (НАФТОГАЗОВА ІНЖЕНЕРІЯ, 2017)
У статті проаналізовано проблеми гідратоутворення, які виникають при технологічних процесах видобутку, підготовки та транспорту газу. Розглянуто можливість використання нового реагенту «РЕНА-Кристал», як добавки до метанолу, для попередження гідратоутворення на газоконденсат-них родовищах. Викладено результати розрахунку антигідратних властивостей «РЕНА-Кристал». За результатами промислових випробувань продемонстровано ефективність використання нового інгібітора для попередження гідратоутворення в системі підготовки на Яблунівькій установці ком-плексної підготовки газу. Результати промислових випробувань підтвердили ефективність застосу-вання «РЕНА-Кристал» для попередження утворення гідратів. Ключові слова: гідратоутворення, інгібитор, метанол, газопромислове обладнання, ефективність використання.