(untitled) (НАФТОГАЗОВА ІНЖЕНЕРІЯ, 2017)
Обґрунтовано доцільність застосування алюмінієвих бурильних труб у нафтогазовій галузі, що сприяє підвищенню надійності бурильної колони та зменшенню відмов при бурінні свердловин. Уза-гальнено конструктивні виконання легкосплавних бурильних труб. Ключові слова: бурильна колона, легкосплавні бурильні труби, горизонтальна свердловина, горизон-тальна свердловина великої довжини, надійність.