СИСТЕМИ АВТОМАТИЗОВАНОГО УПРАВЛІННЯ ОСВІТЛЕННЯМ БУДІВЕЛЬ (Новітні інформаційні системи та технології, 2015)
У статті розглянуто варіант побудови системи автоматизованого управління освітленням будівель. Система управління має функції: врахування присутності людей в приміщеннях, відключення світильників або плавна зміна їх навантаження за сигналами датчиків зовнішнього природного освітлення. Система також здатна здійснювати комутацію навантаження освітлення в залежності від часу доби.Серед інших подібних систем дана вирізняється можливістю зниження електроенергії.Ключові слова: освітлювальні установки, системи автоматизованого управління