(untitled) (Новітні інформаційні системи та технології, 2016)
В статті зроблено аналіз стану розвитку хмарних ресурсів та розумних технологій. Обґрунтовані критерії оцінювання та сценарії інтеграції систем «Розумний дім» в хмарне середовище. Ключові слова: хмарні обчислення, розумний будинок, хмарна інфраструктура.