(untitled) (Modern information system and technologies, 2016)
У цій статті йдеться застосування системно-когнітивного аналізу для управління сучасними гідромеліоративними системами . Розглянуті такі основні пункти: теоретичні принципи системно-когнітивного аналізу, переваги та недоліки їх використання та основні функції. Проаналізована робота різних гідромеліоративних систем. Основний акцент був зроблений на розробку гнучкої, простої та надійної системи управління гідромеліоративним процесом за для скорочення витрат на утримання гідромеліоративних систем. Ключові слова: автоматизований системно-когнітивний аналіз, системний аналіз, гідромеліоративна система.