(untitled) (Modern information system and technologies, 2016)
В статті зроблено аналіз стану існуючих методів оцінки якості Web-сервісів. Обґрунтовано критерій надійності функціонування Web-сервісів, причини їх відмов та математичний апарат оцінювання функції готовності. Ключові слова: Web-сервіс, моделі та методи оцінювання якості, надійність, функція готовності.