(untitled) (Modern information system and technologies, 2015)
Стаття присвячена задачі ранжуванню в інформаційно-пошукових системах на основі соціальних сервісів. Основною проблемою ранжування являється пошук потрібного в колекціях документів. Тобто те, які документи будуть видані користувачу у відповідь на конкретний запит, саме це і визначає функція ранжування, або функція схожості. Метою слугує – дослідження методів застосування статичного ранжування в інформаційно-пошукових системах, а також розробка моделі ранжування повідомлень блогів на основі соціальних сервісів для покращення результатів пошуку.