Аналіз паралельних систем баз даних - Черницька, Ілона Олександрівна (Новітні інформаційні системи та технології, 2015)
В даній роботі було розглянуто та проведено аналіз форм паралелізму, архітектур паралельних баз даних, можливостей транзакційних систем з урахуванням постановки задач для паралельних систем управління базами даних, які повинні виконувати складні запити над великою кількістю даних.