Управління інформаційною безпекою стратегічно важливих підприємств в умовах викликів й загроз (Економіка і регіон/ Economics and region, 2022)
У статті обґрунтовано важливість управління інформаційною безпекою підприємств, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави. Враховуючи сучасні реалії війни національна економіка переживає масштабний шок, тому необхідно застосовувати комплекс інформаційних, організаційно-економічних та правових заходів щодо відновлення цілих галузей. Першочергової уваги потребують підприємства, які мають стратегічне значення для економіки і безпеки України. Саме тому в дослідженні доведено роль безпекоорієнтованої діяльності стратегічно важливих підприємств у воєнний період та повоєнної відбудови України. Розглянуто загрози інформаційної безпеки стратегічно важливих підприємств. Запропоновано застосування інституційного підходу в управлінні інформаційною безпекою стратегічно важливих підприємств.
Keywords: інформаційна безпека; стратегічно важливі підприємства; безпекоорієнтована діяльність; загрози