Механізм оптимізації інвестиційної активності в системі інтеграційних технологій морського транспорту (Економіка і регіон/ Economics and region, 2022)
Під час вирішення актуальних господарських завдань повинна враховуватися теорія прийняттяекономічних рішень в системі морського транспорту в умовах глобалізації судноплавного ринку. У своючергу особливості їх вирішення на нових етапах розвитку забезпечують інформаційну спрямованістьрозвитку відповідних інноваційних стратегій. Через порушення цих співвідношень формуютьсянегативні результати і не конкурентоспроможність локальної транспортної системи. Важливимє дослідження процесу ефективного розвитку національного судноплавного комплексу в системізовнішніх обмежень за інтеграційними технологіям. Інституційні принципи управління ефективністюфункціонування підприємств морського транспорту, а також межі адміністрування повинні відображатироль торгового флоту і портів у забезпеченні міжнародних економічних інтересів. Це, перш за все,надійність організації зовнішньоторговельних і транзитних вантажопотоків і їх роль в забезпеченнідіяльності міжнародних транспортних коридорів
Keywords: інтеграційні технології; морський транспорт; стратегія; фрахтовий ринок; оптимізація