Значення високотехнологічного виробництва в стабільності економіки Азербайджану (Економіка і регіон/ Economics and region, 2020)
Метою цієї статті є теоретичне та емпіричне вивчення ролі високотехнологічного виробництва у стійкості економік, особливо азербайджанської. Методологія статті полягає у фундаментальних працях зарубіжних вчених та дослідженнях ООН у галузі визначення та оцінки стійкості економічної системи. Визначено значення та структуру низького, середнього та високотехнологічного виробництва в Азербайджані. На основі критичного аналізу наукової літератури з даної теми та отриманих результатів у статті запропоновано відповідні пропозиції та висновки. Дані, отримані в цій статті, є актуальними і можуть бути використані для моніторингу економіки та підвищення її стійкості. Основним фактором стійкості економіки було визначено частку та ефективність високотехнологічної продукції в структурі промислового виробництва. Запропоновані заходи призведуть до підвищення стабільності економіки Азербайджану, зменшення коливань в динаміці макроекономічних показників, що в підсумку призведе до збільшення темпів зростання ВВП на душу населення та стійкого економічного зростання в довгостроковій перспективі.
Keywords: економічна стійкість; структура ВВП; азербайджанська економіка; виробництво; економічне зростання