Стратегія диференціації бренду (Економіка і регіон/ Economics and region, 2020)
Обґрунтувано пріоритети формування й управління стратегією диференціації бренду на ринку мінеральної води з урахуванням специфіки ринку в умовах стрімкого та динамічного розвитку ринку й насиченості брендами. Підкреслено актуальність упровадження інноваційних технологій стратегічного управління брендом,  його розвитку та системну підтримку на всіх етапах життєвого циклу. Досліджено формування й управління брендом, упровадження концепцій бренд-менеджменту з метою виокремлення брендів серед інших, створення унікальних і специфічних ознак, що сприяють залученню цільової аудиторії, формуванню лояльності та оцінки очікуваної економічної ефективності. Виокремлено структурні елементи стратегії диференціації вітчизняних брендів мінеральної води. Наведено практичні аспекти й способи реалізації стратегії диференціації бренду провідними компаніями. Визначено перспективи подальшого дослідження,  факторного аналізу ринку,  розроблення та впровадження моделі стратегічного управління брендом на ринку мінеральної води.
Keywords: бренд; бренд-менеджмент; стратегія; диференційована стратегія; ринок мінеральної води