Оптимальне резервування даних у системі залишкових класів у напрямі забезпечення інформаційної безпеки національної економіки (Економіка і регіон/ Economics and region, 2019)
Актуалізовано проблему підвищення рівня інформаційної безпеки національної економіки. Систематизовано наукові підходи до розгляду поняття «інформаційна безпека національної економіки». Обґрунтовано дуальний вплив діджиталізації на появу можливостей і загроз функціонуванню національної економіки, що обумовлює необхідність розробення інструментів для підвищення рівня достовірності економічної інформації. Проведено аналіз стану захищеності інформації в сучасних комп’ютерних системах обробки економічних даних; обґрунтовано вимоги та напрями розвитку високонадійних комп’ютерних систем для обробки економічних даних. Отримано нові наукові й науково-технічні досягнення в галузі розроблення оптимального резервування даних в економічній сфері із застосування непозиційної системи числення у залишкових класах, що підвищує безпеку та достовірніст обробки інформації.
Keywords: діджиталізація; інформаційна безпека; національна економіка; високонадійна комп’ютерна система обробки економічних даних; непозиційна система числення; оптимальне резервування; система залишкових класів