Управління фінансовими потоками на основі логістичного бюджетування (Економіка і регіон/ Economics and region, 2019)
Упровадження системи логістичного бюджетування на підприємстві пов’язане з низкою питань, зокрема й теоретико-методологічного характеру. Незважаючи на велику кількість праць, присвячених дослідженню різних аспектів логістичного бюджетування, необхідно констатувати, що у науковій літературі так і не сформовано усталеної, повноцінної дефініції цього поняття.Метою статті є обґрунтування теоретико-методологічних аспектів та  розроблення практичних рекомендацій щодо формування системи логістичного бюджетування  фінансовими потоками промислових підприємств  в умовах економічної нестабільності. Логістичне бюджетування – це фундаментальний інструмент, який використовується менеджерами в процесі прийняття рішень і з метою створення керівних принципів для майбутнього бізнесу. Дуже важливо побудувати правильний логістичний бюджет, який буде відповідати специфіці підприємства, а також потребам його керівника. Від ефективності логістичної системи в частині планування та контролю за власним бюджетом залежать її конкурентні переваги, здатність бути мобільною, тобто швидко реагувати на зміни, а отже, бути конкурентоспроможною на ринку. Саме тому в цій статті розглядаються проблеми підвищення ефективності системи управління фінансовими потоками в логістичних системах. Обґрунтовується й необхідність впровадження системи логістичного бюджетування на промислових підприємствах, визначаються переваги та недоліки застосування логістичного бюджетування.
Keywords: фінансові потоки; управління фінансовими потоками; логістичне бюджетування; бюджетування в логістичних системах