Індикатори управління та прямі іноземні інвестиції в Нігерії (1996-2017) (Економіка і регіон/ Economics and region, 2019)
У цьому дослідженні розглядається вплив показників управління на прямі іноземні інвестиції (ПІІ) в Нігерії в період з 1996 по 2017 рік з використанням методів ANOVA. Критерій Хі-квадрат використовується для перевірки достовірності результату. Результати показують, що чистий приплив ПІІ пов’язано з показниками політичної стабільності, насильства і тероризму; індексом контролю корупції; індексом якості регуляторної функції; індексом верховенства закону, але він не чутливий до деяких інших показників. За результатами дослідження рекомендовано внести зміни в діяльність державних установ, що спеціалізуються на цьому питанні, аби їхня діяльність носила більш  прозорий характер, а також поліпшити всі важливі показники управління. Чистий приплив прямих іноземних інвестицій в Нігерію зростає, особливо починаючи з 1998 року. Проте наявні коливання у показниках залучення ПІІ. Це відображає нестабільність прийому іноземних інвестицій у Нігерії, що може бути пов'язано з різними факторами, включаючи показники управління. Приток ПІІ продовжує зростати з 1998 року, що підтверджується значним приростом у 2005 році (205 млрд дол.). У дослідженні використовується АНОВА для вивчення того, яка зі змінних виявляє істотний вплив на залучення ПІІ в Нігерію протягом періоду. Розгляд передбачає, що установи, котрі здійснюють обробку транзакцій, пов'язані з просуванням великої кількості іноземних інвестицій, повинні бути більш прозорими у своїх відносинах, щоб поліпшити всі показники управління. Незважаючи на те, що в дослідженні йдеться про додаткові розрахунки, результати аналізу були позитивними, пов'язаними між собою та виявилися проблемою політичної нестабільності, насильства і тероризму.
Keywords: прямі іноземні інвестиції; індекс корупції; якість регулювання; верховенство законів; політична стабільність; насильство і тероризм