Економічна думка першого українського кооперативу «Народна торгівля» та його вплив на розвиток економічної та кооперативної освіти Західної України в другій половині ХІХ – початку ХХ століття (Економіка і регіон/ Economics and region, 2018)
Проаналізовано становлення економічної думки засновників першого українського кооперативу «Народна торгівля». Наведено основні економічно-освітні напрями діяльності кооперативу «Народна торгівля» та його вплив на розвиток фінансово-економічної та кооперативної освіти Західної України. Визначено основні проблеми діяльності кооперативу та ключові переваги кооперативного типу організації торговельного процесу на території земель Західної України кінця ХІХ –  початку ХХ ст.
Keywords: «Народна торгівля»; кооперативний рух; крамниця; гуртовий склад; товариство типу «rochdale»; Крайовий торговельний союз; західноєвропейська кооперація