Еволюція поняття «зовнішній державний борг» як індикатора фінансової безпеки. (Економіка і регіон/ Economics and region, 2018)
Досліджено еволюцію теоретичних уявлень зарубіжних та вітчизняних учених-економістів стосовно поняття «зовнішній державний борг». Виявлено обґрунтовані думки меркантилістів, фізіократів, представників англійської класичної школи, марксистів, кейнсіанців і сучасних учених-економістів щодо визначення сутності та значення зовнішнього державного боргу країни; доведено вплив зовнішнього державного боргу на фінансову безпеку й розроблено власний підхід до визначення зовнішнього державного боргу.
Keywords: зовнішній державний борг; дефіцитне фінансування; економічний тягар; боргова безпека; індикатор