Безпекоорієнтоване середовище функціонування підприємств - суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності (Економіка і регіон/ Economics and region, 2018)
Розглянуто питання формування безпекоорієнтованого середовища функціонування вітчизняних підприємств – суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності. Обґрунтовано необхідність урахування модифікації поведінки суб’єктів господарювання залежно від специфіки зовнішнього (інституційного) і внутрішнього (адаптаційного) середовища. Запропоновано модель середовища функціонування суб’єкта зовнішньоекономічної діяльності у контексті забезпечення економічної безпеки.
Keywords: економічна безпека; середовище функціонування; зовнішньоекономічна діяльність