Реформування обліку власного капіталу підприємств державного сектору (Економіка і регіон/ Economics and region, 2018)
Розглянуто власний капітал, як один з об’єктів бухгалтерського обліку на державному підприємстві. Представлено різні точки зору науковців стосовно характеристик власного капіталу. Розкрито основні завдання обліку власного капіталу та необхідність утворення фондів бюджетних установ. Здійснено порівняння обліку власного капіталу на рахунках бухгалтерського обліку після реформування у державному секторі.
Keywords: власний капітал; державний сектор; бухгалтерський облік; склад власного капіталу; фонди бюджетної установи; план рахунків державних підприємств; реформування