Проблеми та перспективи розвитку окремих галузей українського машинобудування в світлі посилення міжнародної конкуренції та глобалізації економіки (Економіка і регіон/ Economics and region, 2018)
Розглядається українське агро- та дорожнє машинобудування. Є попит на техніку. Підприємства мають шанс. Реально все інакше. Вища якість закордонної техніки – перемога в конкуренції, дещо з вітчизняної продукції користується попитом. Причина – мала наукомісткість вітчизняної продукції через неувагу бізнесу до НДДКР. Недофінансована українська наука має що запропонувати виробництву. Реалізація розробок покращить стан як підприємств і економіки.
Keywords: агро- і дорожнє машинобудування; конкуренція; якість; ринок; попит