Стратегічні аспекти європейського досвіду як основа формування інноваційної політики України (Економіка і регіон/ Economics and region, 2018)
Розглянуто проблеми розвитку інноваційної політики України з урахуванням європейського досвіду й основні шляхи вдосконалення за вказаним напрямом з метою активізації інноваційного розвитку держави. З’ясовано стан розвитку інноваційного потенціалу європейських країн. Досліджено складові розвитку інноваційної політики України. Систематизовано теоретичні й методологічні підходи до розвитку інноваційної політики України.
Keywords: державна інноваційна політика; інноваційна діяльність; науково-технічний прогрес; національна інноваційна система; програми інноваційного розвитку