Стан корупції в Україні: загальні тенденції та особливості динаміки (Економіка і регіон/ Economics and region, 2018)
Досліджено стан корупції в Україні й динаміку її зміни порівняно з країнами, з якими був найчастіший збіг за показником індексу сприйняття корупції. З’ясовано, що динаміка зміни рівня корупції в Україні залишається стримано оптимістичною. Залежність між зростанням прозорості економіки та підвищенням добробуту населення і надходженням чистих прямих іноземних інвестицій є прямою, проте тіснота зв’язку помірна та слабка відповідно.
Keywords: корупція; чисті прямі іноземні інвестиції; економічне зростання; інститути; інвестиційна безпека