Світова фінансова система: проблеми та перспективи реформування (Економіка і регіон/ Economics and region, 2017)
УДК 330.341Віталій Анатолійович Свічкарь, кандидат економічних наук. Полтавський національний технічний університет імені Юрія Кондратюка.Світова фінансова система: проблеми та перспективи реформування. Проаналізовано процеси реформування світової фінансової системита міжнародних економічних організацій з часу заснування Міжнародного валютного фонду на Бреттон-Вудській конференції у 1944 р. Особливуувагу приділено результатам взаємодії МВФ і «Групи двадцяти» під час світової фінансової кризи 2008 – 2009 рр. Відстежені основні етапи розвиткусвітової фінансової системи. Розглянуто еволюцію розвитку та реформування МВФ. Дано характеристику й оцінку політиці МВФ на різнихетапах його розвитку. Обґрунтовано необхідність подальшого реформування МВФ з метою кращої адаптації до змін у сучасній фінансовій системі.Ключові слова: Міжнародний валютний фонд, світова економіка, світова фінансова система, фінансова криза, «Група двадцяти», реформуванняМВФ, Євросоюз.