Комунікаційні стратегії управління матеріальними потоками у будівництві: взаємозв’язок маркетингу, логістики та довіри споживачів (Економіка і регіон/ Economics and region, 2025)
У статті узагальнено теоретичні засади формування комунікаційних стратегій управління матеріальними потоками в будівництві. Показано, що критичним для сучасних логістичних моделей є забезпечення прозорості матеріальних потоків, прискорення часу реагування на потреби. Запропоновано алгоритм розробки та впровадження комунікаційної стратегії для управління матеріальними потоками. Обґрунтовано, що дотримання цього алгоритму забезпечує інтегроване управління інформаційними та матеріальними потоками. Запропоновано пакет заходів щодо оцінки впливу комунікацій на логістичні ризики і поведінку споживачів.
Keywords: маркетингові комунікації; логістика; стратегії; споживачі; будівництво; матеріальний потік