Ефективність діяльності органів публічного управління щодо забезпечення економічної безпеки в умовах глобальних викликів та загроз (Економіка і регіон/ Economics and region, 2025)
Стаття присвячена питанню ефективності діяльності органів публічного управління щодо забезпечення економічної безпеки в умовах глобальних викликів та загроз. Розглянуто глобальні виклики та загрози, які постають у сфері економічної безпеки держави в сучасних умовах. Відзначено виклики та обґрунтовано рекомендації щодо підвищення ефективності діяльності органів публічного управління у сфері економічної безпеки української держави. Наголошено на ключовій ролі продовольчої та промислової безпеки як важливих складових економічної безпеки держави. Підсумовано, що економічна безпека української держави повинна підсилитися за рахунок таких стратегічних напрямів як удосконалення діяльності органів публічного управління щодо забезпечення економічної безпеки та розробка єдиної державної стратегії, запровадження інноваційних методів управління, посилення міжвідомчої координації, підвищення рівня прозорості та боротьба з корупцією.
Keywords: ефективність; органи публічного управління; економічна безпека; глобальні виклики і загрози; воєнний стан; держава