Ефективний підхід в управлінні проєктами у неприбутковому секторі через краудфандинг (Економіка і регіон/ Economics and region, 2024)
Статтю присвячено дослідженню краудфандингу як інноваційного інструменту управління проєктами неприбуткових організацій. З’ясовано, що краудфандинг є ефективним механізмом фінансування, який дозволяє мобілізувати ресурси через онлайн-платформи за допомогою масових пожертвувань, сприяючи при цьому зниженню залежності неприбуткових організацій від традиційних джерел фінансування. Висвітлено ключові етапи реалізації краудфандингових проєктів, слідування яким дозволить забезпечити успішне залучення фінансування, ефективну взаємодію та сталих взаємин з донорами, а також подальшу оптимізацію ресурсів для досягнення поставлених цілей. Окреслено принципи, дотримання яких є важливим для успішного проведення краудфандингових кампаній. Проаналізовано вплив краудфандингу на розвиток неприбуткових організацій в умовах обмежених ресурсів і нестабільного фінансування. Акцентовано на поступово зростаючій популярності краудфандингу в Україні та необхідності подальшого розвитку.
Keywords: неприбуткова організація; краудфандинг; краудфандинговий проєкт; краудфандингова кампанія; фінансування; онлайн-платформи