Оцінка потенціалу вторинного ресурсовикористання твердих побутових відходів територіальних громад (Економіка і регіон/ Economics and region, 2024)
У статті запропоновано критерії потенціалу вторинного ресурсовикористання твердих побутових відходів територіальних громад. Розроблено алгоритм оцінки привабливості територіальних громад для вторинного ресурсовикористання твердих побутових відходів. Запропоновано методичний підхід до оцінки потенціалу вторинного ресурсовикористання твердих побутових відходів територіальних громад, який передбачає врахування окрім ресурсної складової потенціалу, а також інфраструктурну складову, що дає змогу повноцінно забезпечити освоєння відходів для корисних цілей. На основі результатів розрахунку інтегрального індексу рівня потенціалу вторинного ресурсовикористання твердих побутових відходів територіальних громад за запропонованим методичним підходом можливо оцінити об’єкт відповідно до запропонованої класифікації.
Keywords: тверді побутові відходи; оцінка потенціалу; територіальні громади; вторинне ресурсовикористання; ресурсний потенціал; інфраструктурне забезпечення