Перспективи розвитку інклюзивного під- приємництва для демобілізованих військовослужбовців в Україні (Економіка і регіон/ Economics and region, 2024)
У статті розглянуто перспективи розвитку інклюзивного підприємництва для демобілізованих військовослужбовців в Україні. Враховуючи виклики, пов'язані з реінтеграцією ветеранів у цивільне життя після військових конфліктів, підприємницька діяльність є ефективним механізмом соціально-економічної адаптації. Автор аналізує основні проблеми, які виникають у військових після демобілізації, і можливості розвитку бізнесу для цієї категорії громадян. У статті запропоновано стратегічні напрями підтримки інклюзивного підприємництва та розглянуто роль держави й суспільства у формуванні сприятливих умов для ветеранів. Висвітлюється важливість комплексного підходу до підтримки ветеранів у їхньому прагненні започаткувати та розвивати власний бізнес, що, у свою чергу, сприятиме соціально-економічному розвитку країни.
Keywords: інклюзивне підприємництво; демобілізовані військовослужбовці; соціальна адаптація; реінтеграція; економічна підтримка; ветеранський бізнес; міжсектрольна підтримка