Інноваційні зміни в управлінні персоналом (Економіка і регіон/ Economics and region, 2023)
Дана стаття несе в собі систематизацію та узагальнення сучасних досліджень в області інноваційних технологій в управлінні персоналом Також стаття розвиває інтерпретацію сутності і змісту поняття інновації та інноваційних технологій в управлінні персоналом та аналізує їх застосування на іноземних підприємствах. На основі проаналізованих джерел викладено основні HR-тренди, що представленні на ринку, вивчення та впровадження яких підвищують ефективність та результативність роботи працівників, має перелік інноваційних технологій в управлінні персоналом . Стаття висвітлює основні цілі впровадження інноваційних технологій в управління персоналом, показує їх провідну роль і місце серед ключових факторів внутрішнього середовища організації. Акцентує увагу на сучасних бізнес- трендах: щільності ринків, конкуренції за клієнтів, конкуренції якістю; спрощенні та гнучкості структур; затребуваності самостійності та відповідальності на рівні співробітників; конкурентної переваги в зоні нематеріальних активів; зокрема переконаності в тому , що інноваційність, лідерство у змінах та гнучкість – основа успіху організації. Наголошує на суперважливості оптимізації всіх складових кадрового забезпечення: взаємодії менеджерів і робітників; найманні, навчанні і просуванні кадрів; оцінці результатів праці і стимулювання; створення і підтримка належних взаємовідносин між працівниками ; врахування більшості складових їх мотивації, зокрема гнучкого графіка роботи.
Keywords: інновації; інноваційні технології; управління; персонал; тренди; менеджмент; гнучкість; HR тренди