Розвиток та особливості управління готельного господарства в умовах воєнного стану (Економіка і регіон/ Economics and region, 2023)
Під час війни готелі часто зазнають значних втрат і труднощів у веденні бізнесу. Війна призводить до зменшення туристичного потоку, обмежує мобільність людей та погіршує економічну ситуацію в країні, що призводить до падіння популярності та прибутковості готелів. У таких ситуаціях, власники готелів часто змушені приймати заходи для пристосування до непевної ситуації. Деякі можливі стратегії включають зниження цін, переорганізацію або скорочення персоналу, залучення нових клієнтів через спеціальні пропозиції та акції. Фінансування готельного господарства в Україні під час війни стає складною задачею, оскільки конфліктні ситуації зазвичай призводять до зменшення туристичного потоку та економічної нестабільності. Також можливими варіантами розвитку під час військового стану можуть бути спрямованість на місцевий ринок та співпрацю з військовими, гуманітарними організаціями або наданням послуг робітникам, які працюють на передовій лінії. Важливо зауважити, що розвиток готелів під час війни це потужний виклик і потребує творчого та стратегічного підходу для виживання та збереження бізнесу.
Keywords: готелі; бізнес; стратегія; фінансування; військовий стан