Теоретичні основи судово-бухгалтерської експертизи (Економіка і регіон/ Economics and region, 2023)
Ринкове середовище та фінансово-економічна криза, викликана військовим станом в Україні, формує нові виклики перед державними органами та підприємствами і вимагає вдосконалення технологій боротьби із шахрайством та фінансовими порушеннями з використанням інституту судово-бухгалтерської експертизи. У статті досліджено теоретико-методологічних засади судово-бухгалтерської експертизи, а саме сутність, об’єкти, джерела, функції та особливості розвитку. Обґрунтовано доцільність запровадження обов’язкової навчальної дисципліни «Судово-бухгалтерська експертиза» при підготовці фахівців з обліку і оподаткування.
Keywords: експертиза; судова експертиза; судово-бухгалтерська експертиза; економічна експертиза; бухгалтер-експерт