(untitled) (Економіка і регіон/ Economics and region, 2022)
У статті досліджується проблема впровадження інновацій у економіці України та визначається вплив на ці процеси глобалізації, висвітлення позитивних наслідків цього явища для національної економіки в цілому, адже це шлях для створення високотехнологічної, конкурентоспроможної держави з розвиненою економікою. Визначено ключові засади формування та напрями збільшення інновацій національної економіки. Проведено аналітику політики держави, щодо законодавчої бази, яка регулює та стимулює впровадження та розвиток інновацій на державному та міждержавному рівнях, визначені пріоритети впровадження інновацій. Обґрунтовано необхідність створення сприятливих умов та впровадження відповідних механізмів державної політики по сприянню відновлення та розвитку національної економіки на інноваційних засадах інтегрованої у світове співтовариство.