(untitled) (Економіка і регіон/ Economics and region, 2022)
Під час вирішення актуальних господарських завдань повинна враховуватися теорія прийняття економічних рішень в системі морського транспорту в умовах глобалізації судноплавного ринку. У свою чергу особливості їх вирішення на нових етапах розвитку забезпечують інформаційну спрямованість розвитку відповідних інноваційних стратегій. Через порушення цих співвідношень формуються негативні результати і не конкурентоспроможність локальної транспортної системи. Важливим є дослідження процесу ефективного розвитку національного судноплавного комплексу в системі зовнішніх обмежень за інтеграційними технологіям. Інституційні принципи управління ефективністю функціонування підприємств морського транспорту, а також межі адміністрування повинні відображати роль торгового флоту і портів у забезпеченні міжнародних економічних інтересів. Це, перш за все, надійність організації зовнішньоторговельних і транзитних вантажопотоків і їх роль в забезпеченні діяльності міжнародних транспортних коридорів