(untitled) (Економіка і регіон/ Economics and region, 2022)
У статті проведено дослідження адаптації до сучасного ринку ресторанів швидкого обслуговування, зокрема формату «Fast casual». Було встановлено, що новий формат є чимось суміжним між усталеними та звичними форматами. Так як заклади швидкого харчування поділяють на три основних: «Fast food», «Casual dining», «Fine dining», то було визначено, що досліджуваний формат є чимось середнім між фаст-фудом і рестораном середнього цінового сегменту. Також було проаналізовано та визначено основні відмінності «Fast casual» закладу від формату «Fast food»: стильніший інтер’єр, багаторазовий посуд, різноманітне меню, свіжі продукти. Саме тому також досліджуваний формат має і схожі з фаст-фудом риси, такі як: невелика площа приміщення для надання послуг, відсутність офіціантів, лише бармен на видачі страв, а також швидке обслуговування.