(untitled) (Економіка і регіон/ Economics and region, 2021)
Мета статті полягає в аналізі позиціонування брендів у готельно-ресторанному бізнесі в Полтавському регіоні. Розглянуто етапи, які проходять готелі у процесі використання у власній діяльності бренду. Встановлено, що бренд стає інтегрованим поєднанням того враження, яке він справляє на споживачів, і результатом їх досвіду у використанні продукту та містить чотири ключові аспекти з погляду підприємств. Головним завданням брендингу організації готельно-ресторанного бізнесу є формування й подальший розвиток у споживача позитивних асоціацій, пов’язаних з торговою маркою. У результаті дослідження було визначено, що серед численних чинників і факторів, що впливають на ефективність підприємницької діяльності готельного бізнесу, важливе значення мають проблеми позиціонування готельного бренду. Розглянуто поняття брендингу в галузі готельно-ресторанного бізнесу, також було виконано порівняльний аналіз найбільш рейтингових готелів у місті Полтава за кількістю розміщення та ціновою політикою стандартних номерів, виявлено ефективність і переваги діяльності мережевих готелів. Перспективами подальших досліджень є визначення потенційних напрямів розвитку бренду мережі готелів України.