(untitled) (Економіка і регіон/ Economics and region, 2020)
Надано комплекс рекомендацій для удосконалення процедур макропруденційного регулювання, які можна згрупувати за блоками: подолання системних дисбалансів у структурі активів і пасивів банків, дедоларизація та подолання валютних дисбалансів, моніторинг та мінімізація секторальних дисбалансів, розвиток сучасних систем корпоративного управління, посилення інституційної спроможності та наглядових функцій банківських регуляторів, стратегічні рішення проблеми державних банків. Сформовано пропозиції щодо удосконалення регулювання банків у контексті подолання наслідків системного ризику, реалізованих під час кризових періодів. Визначено шляхи посилення стратегії макропруденційної політики як у частині превентивного, так і антикризового інструментарію з метою забезпечення фінансової стійкості та підвищення рівня транспарентності на банківському ринку.