(untitled) (Економіка і регіон/ Economics and region, 2019)
Досліджено теоретико-методичні засади формування Інтернет-технологій в управлінні брендом на прикладі туристичного ринку. Визначено основні функції та риси бренду. Розглянуто місце бренду останнього в структурі маркетингової стратегії компанії. Проаналізовано використання бренду для формування й реалізації конкурентного потенціалу компанії. Досліджено алгоритм формування туристичного бренду. Установлено, що роль і місце кожного із засобів маркетингових комунікацій під час формування та розвитку бренду визначається конкретними цілями бренд-менеджменту. Проаналізовано туристичний ринок з точки зору дії конкурентних сил за методикою М.Портера. Виявлено, що розвиток туристичного ринку стримує недосконале, неефективне законодавство, непрозорі, непередбачувані й вибіркові правила державного регулювання та нагляду. Досліджено механізм управління брендом у маркетинговій діяльності підприємств, зокрема застосування сучасних маркетингових концепцій у бренд-орієнтованому управлінні. Проведено ідентифікацію конкурентних позицій туристичних компаній м. Дніпро на основі карти стратегічних груп. Схарактеризовано основні етапи процесу формування бренду компанії ТОВ «Агенція «Ай Тревел». Проаналізовано маркетингові Інтернет-технології ТОВ «Агенція «Ай Тревел» як засіб управління брендом. Визначено основні проблеми, з якими стикаються керівники ТОВ «Агенція «Ай тревел» у своїй діяльності в процесі управління маркетинговими комунікаціями із застосуванням Інтернету. Наведено маркетингові технології, котрі використовують міжнародні компанії для просування власного бренду. Розроблено медіа-план компанії ТОВ «Агенція «Ай тревел» на наступний рік. Наголошено, що компанія ТОВ «Агенція «Ай тревел» може використовувати Інтернет для досліджень, пошуку інформації, організації форумів, забезпечення підготовки фахівців, проведе здійснення торгових операцій з купівлі та продажу послуг, постійного зв’язку з клієнтами.